СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” /МАПА/ е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

Джавахарлал /Джей Лал/ Гонди

Почетен председател

Джей Лал Гонди съчетава своя опит в областта на геологията и инвестиционното банкиране, натрупан в продължение на четири десетилетия работа по проекти, свързани с природните ресурси.

Завършва със златен медал Приложна геология в Andhra University, Waltair – един от най-старите и престижни университети в Индия.

Джей Лал Гонди е в топ 5 на геолозите в света, като започва работа през 1966г. По време на своите проучвания той прави редица открития. Финансира и експедиции.

През 70-те години на миналия век Джей Лал започва и успешна инвестиционна дейност. Оттогава заема ръководни постове в авторитетни канадски финансови институции.

През 1988г. е класиран сред 14-те топ професионалисти във финансовата индустрия на Канада. Сред проектите, които финансира или организира, са много мащабни бизнес начинания, свързани с усвояването на природни ресурси не само в Канада, но и в целия свят.

През 1998г. придобива правата за интернет сайтовете на някои от най-популярните баскетболни клубове в САЩ, като NY Yankees, Chicago Bulls и др., които бързо достигат по милион посещения на ден.

Днес г-н Гонди, освен световноизвестен геолог и е сред бизнесмените с огромен авторитет на стоковата борса в Ню Йорк.борса в Ню Йорк. 

ЗАТВОРИ МЕНЮТО