СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” /МАПА/ е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

ИЗТЪКНАТ РУСКИ АРБИТРАЖЕН СЪДИЯ ОТКРИ КУРСОВЕТЕ НИ „АРБИТРАЖЪТ – ПОЛЕЗНАТА АЛТЕРНАТИВА”

Един от най-авторитетните руски арбитражи съдии Марина Пак откри курсовете „Арбитражът – полезната алтернатива”, организирани от Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”.

 

Тя има зад гърба си огромен опит при воденето на международни дела. В своята лекция Марина Пак сподели част от опита си с наши юристи и подчерта предимствата на арбитража като алтернативен метод за решаване на спорове.

 

„Арбитражът е полезен, защото понижава градусите на конфликта между страните. А самата процедура е достатъчно комфортна за тези, които се съдят”, изтъкна Марина Пак. Тя разказа и за руския опит с арбитражните съдилища и проведената преди няколко години реформа в страната.


 

 

„През последните 20 години в Русия имаше около хиляди арбитражи, като някои от тях дори водеха и международни дела. След реформата арбитражните съдилища са четири”, допълни руският експерт.

 

 

 

Курсовете „Арбитражът – полезната алтернатива” са възможност за български юристи да се запознаят с арбитражната теория и практика и да станат част от голямото международно семейство на арбитражните съдии.

Успешно преминалите ще могат да бъдат вписани в листите на Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” – първата подобна институция у нас, която има споразумение за сътрудничество с Международния съд при Международната арбитражна камара в Париж.

 

Обучението ще продължи до началото на март, а сред лекторите са специалисти в областта на арбитража, съдии и университетски преподаватели. С лекция ще се включи и главният секретар на Международната арбитражна камара в Париж Ирина Гириф.

Софийският арбитражен съд при Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” подкрепя каузата на Фондация „Искам бебе”

ЗАТВОРИ МЕНЮТО