СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” /МАПА/ е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

РЪКОВОДСТВОТО НА НАШИЯ АРБИТРАЖЕН СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРО-РУСКАТА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА

Представители на Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” проведоха среща с ръководството на Българо-руската търговско-промишлена палата. Бяха обсъдени възможностите на нашата арбитражна институция, за да бъде от полза на руския бизнес, който работи с български компании и българските фирми, които имат търговски взаимоотношения с руски партньори.

Основателят на съда Мария Янева, която е арбитър към Международната арбитражна камара в Париж изтъкна предимствата на арбитража за облекчаване на бизнеса. „Арбитражът работи значително по-бързо от държавното съдопроизводство, много по-евтино и в същото време е напълно надежден”, изтъкна тя.

На свой ред председателят на УС на БРТПП Георги Минчев заяви, че Софийският арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е институция, която се утвърждава бързо и буди сериозно доверие.

Беше договорено представители на БРТПП да бъдат включени в списъка с арбитри на САС. Стана ясно, че предстои поредица от срещи, на които бизнесът ще се запознае с предимствата на арбитража и възможностите, които предлага Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”.

 

 

НОВИНИ

Софийският арбитражен съд при Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” подкрепя каузата на Фондация „Искам бебе”

ЗАТВОРИ МЕНЮТО