СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

СОФИЙСКИ АРБИТРАЖЕН СЪД

ПРИ МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕ И АРБИТРАЖ

Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” /МАПА/ е независима правораздавателна институция. Ние сме част от международна общност, в която към момента са заявили членство 17 държави.

Вписват дупничанката Мария Янева в Парижкия международен арбитраж

Председателят на Софийския арбитражен съд при Международната асоциация за правосъдие и арбитраж Мария Янева от Дупница и президентът на Международния съд в Париж (CAIP) Бодуан Делфорж подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции.

В документа е посочено, че шестима български юристи ще бъдат вписани в официалните регистри с международни съдии на Международната арбитражна камара в Париж, а съответно френски юристи ще бъдат вписани при нас. Първите български юристи, които ще бъдат вписани в Парижкия международен арбитраж, са Мария Янева и Георги Спасов. Споразумението ще бъде от огромна полза най-вече за родния бизнес, тъй като арбитражните дела вече ще могат да бъдат гледани и в София. Това е първото споразумение, което Международната арбитражна камара в Париж сключва с институция от нашата страна.

Мария Янева е дъщеря на шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева и е председател на фондация „Искам бебе”. Преди няколко седмици заедно със сина си на ръце тя връчи на премиера Борисов приза „Ангели на благодарността”.

 

 Източник: www.viaranews.com

НОВИНИ

Софийският арбитражен съд при Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” подкрепя каузата на Фондация „Искам бебе”